Din toate cele trei judete campioane la votul de la referendum - Teleorman, Olt si Mehedinti - se pleaca mai mult decat se vine, potrivit datelor furnizate HotNews.ro de catre Institutul National de Statistica. Ultimul an in care acestea au inregistrat fenomenul invers - stabiliri de resedinta mai multe decat plecarile a fost anul 2000. Cele 3 judete aduna la un loc circa 6,1% din populatia Romaniei, iar din punct de vedere economic greutatile cu care cele trei judete se confrunta sunt semnificative.
In 2011, soldul migrator al populatiei celor trei judete era negativ si se afla la un nivel de peste 2500 de oameni. Majoritatea celor plecati au preferat Capitala si zona Timisoarei.
Din punctul de vedere al migratiei externe, in judetele regiunii se inregistreaza fluxuri de migratie externa mult sub media nationala. Judetele Gorj si Mehedinti au cele mai scazute valori ale migratiei temporare externe din tara cu scop de angajare, cei mai multi alegand Italia si Spania.
- Estimarile oficiale prezentate de BEC arata cresteri uriase ale prezentei la urne in ultimele 3 ore de vot in judetele Olt (19,18 puncte procentuale), Mehedinti (13,19 pp) si Teleorman (16,38 pp).
- E vorba despre cele 3 judete fruntase la prezenta, in conditiile in care cresterea medie a prezentei la vot in ultimele trei ore pe toata tara a fost de aproximativ 8 puncte procentuale. Comportamentul la vot in Olt, Mehedinti si TeleormanCei circa 250.000 de pensionari care locuiesc in Olt, Mehedinti si Teleorman reprezinta circa 5% din pensionarii Romaniei, iar dintre acestia aproape 100.000 sunt in Teleorman.
Investitii straine directe
Nici unul dintre cele 3 judete nu exceleaza la capitolul investitii straine. Mehedinti si Dolj au inregistrat investitii directe de zero euro in 2011, in vreme ce Teleorman a atras 19,8 milioane de euro de