Pe parcursul zilelor de sâmbătă și dumincă, Asociația Pro Decmocrația a primit 700 de sesizări privind neregulile de la referendum. În urma acestor reclamații, s-au făcut șase sesizări către Biroul Electoral Central, dar și două plângeri penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Sursa: EVZ
Cele mai multe reclamații vizează transmiterea de SMS-uri, pliante, fluturași sau mesaje prin care votanții erau îndemnați să se prezinte la urne sau să se abțină de la vot. Alte nereguli sesizate într-o proporție destul de mare vizează așa-zisul turism electoral cu autocare, nerespectarea condițiilor în ceea ce privește votul la urnele mobile, dar și presiunile din partea aleșilor locali sau funcționarilor publici priovind opțiunile electorale.
La birourile electorale au fost seziate nereguli legate de refuzul nejustificat de a accepta cererile cetățenilor pentru urna mobilă sau implicarea celor din comisii în completarea acestor solicitări. De asemenea, au fost sesizate și nereguli privind întârzieri la plecarea cu urna mobilă pe teren- spre exemplu, la Spitalul Marie Curie din București, echipajul nu ajunsesese până la ora 21.30, iar din alte secții s-a plecat cu urna pe teren doar după ora 22.00.
Primarii, „organe” de propagandă
Aproape de ora închiderii urnelor, au fost primite sesizări legate de transportul organizat al cetățenilor spre secțiile de votare în județele Constanța, Cluj, Constanța, Cluj, Dolj, Mehedinți și Iași. În județele Constanța și Vrancea, s-au raportat presiuni și amenințări din partea aleșilor locali.
Au existat încercări de intimidare a observatorilor la sectia 323 din Gilău, județul Cluj, dar și la sectia 734 din Bucuresti. Ca și la Cluj, la sectia 21 din Craiova, observatorilor li s-au reținut datele personale, procedură care nu este specificat