Ziua referendumului nu a fost lipsită de reclamaţii privind fraudele şi ilegalităţile comise de o parte sau de alta a taberelor politice. O zi de cazare gratuită au fost anunţaţi că primesc turiştii care au votat în secţia electorală amenajată în cadrul Hotelului Flora din Mamaia, potrivit unei sesizări a PDL Constanţa. "La secţia organizată la Restaurantul Cleopatra, alegătorul primeşte o masă gratuită în măsura în care face dovada exercitării dreptului de vot. La nivelul secţiei din complexul Aqua Magic alegătorii au acces gratuit dacă votează la cabina de vot existentă în interior. Dacă refuză să voteze, vor plăti contravaloarea biletului", se arată într-un comunicat al democrat-liberalilor constănţeni.
PNL Alba a reclamat că patru primari PDL ar constrânge locuitorii de etnie romă din localităţile pe care le conduc să nu meargă la vot, ameninţându-i că le vor tăia ajutoarele sociale.
Procesul electoral a fost oprit o oră la o secţie de votare din Vâlcea, după ce un membru al comisiei electorale a fost prins în timp ce ştampila cinci buletine de vot. Speriată, respectiva persoană a ascuns documentele sub faţa de masă, în loc să le introducă în urnă. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.
Primarul din Ineu-Arad, liberalul Călin Abrudan, le-a propus locuitorilor "o provocare" fără ocolişuri: "În funcţie de procentul de participare la vot, pe fiecare stradă din Ineu, la votul de la referendum şi la votul din toamnă, vom avea împreună un grafic cu străzile unde vom începe asfaltarea". Edilul a făcut această promisiune uimitoare într-o scrisoare pe care a trimis-o, inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenilor din oraş. "Ineul va fi ajutat de guvernul USL, începând de duminică, când noi toţi vom scăpa de Băsescu", încheie scrisoarea Călin Abrudan, potrivit Mediafax.
PDL a reclamat că în mai multe judeţe unii alegători au vota