Ploaia vine şi pleacă, temperaturile ridicate rămân. Şi ne vor mai da de furcă vreo două luni de acum încolo, spun prognozele meteo.Ţine-le piept consumând salate de legume: sunt hidratante, vitaminizate, energizante. Iată trei reţete de top, recomandate de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, în cartea "Reînvaţă să găteşti. Carte de bucate sănătoase". Ploaia vine şi pleacă, temperaturile ridicate rămân. Şi ne vor mai da de furcă vreo două luni de acum încolo, spun prognozele meteo.Ţine-le piept consumând salate de legume: sunt hidratante, vitaminizate, energizante. Iată trei reţete de top, recomandate de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, în cartea "Reînvaţă să găteşti. Carte de bucate sănătoase".
Căldură mare, monşer? Fă-ţi o salată uşoară, răcoritoare, cu legume de sezon. Le-a ales, special pentru noi, dr. Menci.
"Reţeta tradiţională a acestei salate ne învaţă că avem nevoie de o jumatate de kilogram de frunze de rucola, roşii cherry, ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi lămâie. Cu toate acestea, există câteva sfaturi care pot transforma aceasta reţetă într-un preparat cu adevarat natural şi sănătos! Tot ce trebuie sa facem este sa folosim sare de mare brută cu ierburi aromatice sau cu alge marine şi ulei de măsline extravirgin, sau alte uleiuri presate la rece - argan, in, cânepă, nucă", ne explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De ce? Aceasta este o salată bogată în fibre alimentare, minerale şi vitamine, cu efect revigorant şi detoxifiant. Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, reglează nivelul colesterolului in sange si are actiune antioxidanta. Roşia este o sursă importantă de antioxidanţi, precum licopen şi vitaminele C şi A, cu efect imunostimulator şi de menţinere a energiei. În plus măreşte rezistenţa la bolile infecţioase şi grăbeşte vindecarea rănilor.
Reţeta tradiţională cere: 3-4 castraveţi proaspeţi, curăţaţi de coajă şi feliaţi; 2 ling