Liviu Dragnea, cercetat pentru a fi cerut şefilor de secţii de votare să-i dea raportul din oră în oră. Sursa: CODRIN PRISECARU
Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu în formă calificată.
Plângerea penală împotriva lui Liviu Dragnea a fost depusă la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Cristian Boureanu.
Potrivit unor sesizări din teritoriu, preşedinţii secţiilor de votare din judeţul Teleorman trebuiau să-i transmită lui Dragnea prin SMS datele privind prezenţa la vot, din oră în oră. Potrivit legii, preşedinţii secţiilor de votare sunt persoane apolitice.
Prin urmare, ele nu se pot subordona unei persoane politice, cum este preşedintele Consiliului Judeţean. În cazul în care cercetările vor demonstra veridicitatea faptelor, Liviu Dragnea riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi cinci ani.
A doua plângere
După câteva ore, PDL a depus o nouă plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea. PDL a reclamat că Dragnea ar fi solicitat preşedinţilor secţiilor de votare ca, de la ora 21, să-i scoată din secţii pe reprezentanţii democrat-liberali.
Cristian Boureanu a declarat că după această oră se aşteaptă la tentative masive de fraudare şi în alte judeţe, precum Vrancea, Mehedinţi Constanţa, Olt, Dolj şi Brăila. "Aşteptăm inclusiv tentative de violenţă", a declarat Boureanu.
Puzderie de urne mobile
Unele Birouri Judeţene au fost inundate de cereri de urne mobile. În unele localităţi, numărul de cereri ajungea la un sfert sau chiar la o treime din totalul locuitorilor.
Recordul absolut a fost atins în judeţul Olt, unde peste 10.800 de persoane au solicitat urna mobilă, conform informaţiilor furnizate de preşedintele Biroului Electoral Judeţea