Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" organizează la Cornu, în perioada 1 - 13 august 2012, a II-a ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie „Ruxandra Ionescu".
Aflată sub patronajul Consiliului Judeţean Prahova şi în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici Filiala Ploieşti această ediţie adună artişti atât din România: Marilena Ghiorghiţă, George Mircea, Sterică Bădălan, Valter Paraschivescu, cât şi din Polonia: Marcin Bialas, Barbara Tytko, şi Republica Moldova: Iurie Matei, Andon Maria Valeriu, Cebotari Valentin Anatolii şi Murahovschi Dimitri Iurie.
Tabăra este o reeditare a unei mai vechi iniţiative a muzeului, organizată în anii '90 de către directorul de atunci al muzeului, d-na Ruxandra Ionescu, cunoscut şi preţuit critic şi istoric de artă.
Ideea de la care a pornit organizarea acestei tabere a fost ca locurile prahovene care l-au inspirat pe Nicolae Grigorescu, să poată fi modele şi pentru alţi artişti plastici.
Scopul este acela ca, în felul acesta, să se îmbogăţească patrimoniul muzeului de artă cu noi lucrări ale artiştilor contemporani, precum şi cunoaşterea şi promovarea creaţiei şi fenomenului artistic contemporan.
Expoziţia ce va marca închiderea taberei va avea loc pe 13 august 2012, la Casa de Cultură din Cornu, prezentând lucrările realizate pe parcursul săptămânii. Creaţiile vor face obiectul, în toamnă, al unei expoziţii, la Muzeul de Artă Ploieşti, ceva fi însoţită şi de un catalog de expoziţie.
Tablouri de poveste în pinacoteca Ploieștiului FOTOGALERIE
Muzeul de Artă Ploieşti îşi are originea în Pinacoteca Municipiului Ploieşti, înfiinţată în noiembrie 1931 în urma eforturilor consecvente ale unui grup de vază de intelectuali ploieşteni, între care avocatul, omul politic şi colecţionarul de artă Ion Ionescu-Quintus, arhitectul Toma T. Socolescu, istoricul Dumitru Munteanu-Râmnic, cu