Nu cumva adevăratul obiectiv al USL este de a-i exaspera pe occidentali, care, în ultimă instanţă, ar putea decide să se descotorosească de o ţară atât de complicată ca România?
Şi-acum? Ce ne-a rămas, de fapt, după un pârjol nemaivăzut, aruncat peste ţară de un parlament, reconfigurat ca la comandă, înainte de alegeri, pe principiul „vând-şi-cumpăr“ şi, în plus, aflat în vacanţă? Ce a câştigat guvernul („cel mai cinstit“?) în materie de „programe“ şi „proiecte“ de gestionare a crizei, când de o lună şi jumătate şedinţele lui sunt preponderent destinate suprimării unui singur om? Ce a câştigat Preşedinţia României, având la pupitrul ei un interimar, care, după ce şi-a satisfăcut cheful maniacal de a fi la Cotroceni, s-a grăbit ca, în trei săptămâni, să „joace“ cât suspendatul în opt ani, încălcând Constituţia pe care clamase că o apără, în numele eliminării aceluiaşi singur om? Face capul unui singur om atât de mult pentru USL, încât să dea foc la ţară? Eu cred că nu. Ei cred că da.
Cu ce ne-am ales noi după ce am fost târâţi într-o încleştare pe viaţă şi pe moarte? Nu cumva încleştarea asta ne-a depărtat tot mai mult unii de alţii şi pe toţi laolaltă de un statut european, câştigat cu eforturi şi sacrificii şi considerat de către optimişti drept inconturnabil? Furioşi, scârbiţi sau resemnaţi, toţi vom privi încă multă vreme de aici încolo nu spre viitor şi spre ce ar fi de făcut, ci spre facturile umflate de căderea leului şi spre adâncul faliei săpate între noi. Haosul şi deriva rezultate din jongleriile juridice ale USL, răţoitul la liderii de la Bruxelles, invocarea „neamestecului în treburile interne“, minciunile în lanţ ale primului ministru au făcut din ţara noastră „o oaie neagră“, un loc nesigur, un motiv de „preocupare“ şi „îngrijorare“ pentru partenerii noştri occidentali. Chiar dacă, începând de azi, Guvernul Ponta, sa