România a urcat pe podium la proba pe echipe, dar, dacă profitam de căzăturile rusoaicelor, puteam lua argintul foarte uşor. Evoluţia la paralele ne-a tras în jos, însă Ponor şi Izbaşa au făcut senzaţie.
Echipa lui Bellu şi Bitang stă doar în Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa, cele care au dus greul în concursul pe echipe. Dacă România ar mai fi avut însă măcar încă două gimnaste de calibrul lor, lucrurile puteau sta cu totul altfel.
Româncele au concurat prima dată la paralele, aparatul deficitar al fetelor lui Bellu şi Bitang. Toată lumea a fost însă de acord că a fost mai bine aşa, pentru că am scăpat devreme de emoţiile de a face o gafă care să ne ruineze din start şansele la medalie. Diana Bulimar a concurat prima, Diana Chelaru, a doua şi Larisa Iordache, a treia. Larisa a suferit din cauza accidentării ei şi a fost depunctată destul de mult pentru execuţie, dar a obţinut totuşi o notă care ne-a ţinut pe moment în cărţi. La final s-a dovedit că aici s-a jucat meciul pentru argint. După prima rotaţie, România era pe locul şase, după SUA, China, Italia, Rusia şi Canada. De aici trebuia să vină creşterea spre medalii, având în vedere că urmau aparatele favorite.
Ne-am ridicat pe bârna lui Ponor
Diana Bulimar, Larisa Iodrache şi Cătălina Ponor, exact în această ordine, au concurat la bârnă, un aparat drag româncelor. Chiar dacă şi primele două au obţinut note mai bune decât la paralele, cea mai bună prestaţie a avut-o veterana lotului nostru, pe nota Cătălinei Ponor, cea mai bună a româncelor din tot concursul, urcând un loc după a doua rotaţie şi lăsând Italia în urmă. Evoluţiile celor trei românce au fost apreciate şi de legenda Nadia Comăneci, care şi-a postat pe contul său de Twitter, imediat după ce fetele au terminat: „O evoluţie fantastică la bârnă pentru România!".
Solul a început cu noroc pentru noi, având î