Deși a fost parlamentar zeci de ani, după statul de plată, nu după prezență, Antonescu ignoră că funcționarea CNA este prevăzută de Legea audiovizualului votată în Parlamentul României.
Deși acaparată de vânzoleala din jurul referendumului - ediția 2012, atenția publică începe să se îndrepte și spre punctele nevralgice ale democrației invadate de useliști. Una dintre ele, libertatea de exprimare, îngrijorează nu doar lumea de la noi, ci și Europa. Mai deunăzi se lua cu mâinile de cap Joseph Daul, liderul PPE din Parlamentul European, spunând, textual, „sunt îngrozit. Nu pot să cred că într-un stat membru al Uniunii Europene, după mai mult de 20 de ani de la căderea comunismului, libertatea de exprimare este din nou amenințată“. Pe rețeaua jurnaliștilor FreeEx revin amintirile despre epoca Năstase a „ciocului mic“, stimulate de stenograme, acorduri și declarații calde ale politicienilor de la vârful USL. Un comentariu de pe reportervirtual.ro pune degetul pe rană: „Măsurile actuale contra presei sunt cele ale unui corpus politic incult, cu tendințe autoritariste, care ajunge să-și dorească de preferință o presă aservită, controlabilă de oricine, uneia într-adevăr independente“. Interviul acordat la OTV de Crin Antonescu, încă interimar la Cotroceni, cât și deja faimoasele stenograme PNL subliniază cu două linii primitivismul cu care sunt văzute la vârful politicii funcționarea mass-media și relația dintre putere și presă.
Ce-a zis așa de grav Antonescu? „Eu sunt de acord cu următoarea formulă: desfiinţarea CNA, dar, atunci, o lege a presei, mai clară, cu anumite răspunderi“. Și a explicat, mai departe, că presa poate face rău în educația copiilor etc. Deși a fost parlamentar zeci de ani, după statul de plată, nu după prezență, Antonescu ignoră că funcționarea CNA este prevăzută de Legea audiovizualului votată