Rebelii sirieni au lansat marţi o nouă ofensivă pentru centrul economic al Siriei, Alep. În zori, rebelii au dat asaltul asupra unei unităţi de informaţii a forţelor aeriene din acest oraş. Opozanţii duc în prezent lupte pentru sediul care adăposteşte atât unitatea militară, cât şi o secţie de poliţie şi cartierul local al partidului de guvernare Baath, relatează The Telegraph.
Pe tot parcursul nopţii, trupele guvernamentale au bombardat mai multe cartiere. Lupte se dau şi în cartierul Salaheddin, principalul bastion al rebelilor în Alep, deja mitraliat din elicoptere de forţele lui Bashar al-Assad.
Informaţiile sunt însă contradictorii de multe ori. Un oficial din cadrul forţelor de securitate de la Damasc a declarat pentru AFP că armata a câştigat o parte din acest cartier, dar că se confruntă cu "o rezistenţă puternică". Pe de altă parte, însă, rebelii au negat că armata ar fi avansat vreun metru. Mai mult, ei ar fi obţinut controlul asupra unui punct de control de la marginea Alepului. În acest fel, rebelii controlează acum o rută directă către graniţa cu Turcia.
Circa 200 de mii de civili au fugit din Alep. Luni, în luptele de pe întreg teritoriul sirian au murit 93 de oameni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.
Un oficial citat de televiziunea siriană i-a acuzat pe rebeli că apelează la mercenari din Yemen, Arabia Saudită sau Turcia. Regimul acuză şi prezenţa teroriştilor pe teritoriul Siriei. În această acuzaţie există un sâmbure de adevăr, chiar dacă legătura cu rebelii este îndoielnică. Le Figaro relatează că prezenţa militanţilor islamişti a fost semnalată în mai multe părţi ale ţării. Doi jurnalişti occidentali independenţi, britanicul John Cantlie şi olandezul Jeroen Oerlemand, ambii fotoreporteri, au fost răpiţi şi ţinuţi captivi timp de o săptămână de jihadişti, în nord-vestul Siriei. Ei au fost elibera