Numeroase studii au fost efectuate pe tema preventiei cancerului, concluzia unanima a oamenilor de stiinta fiind ca alimente care sa previna aceasta boala chiar exista si sunt eficiente.
Ele contin nutrienti si compusi speciali care actioneaza asupra corpului chiar mai bine decat medicamentele, fara vreun efect advers. Iata ce ar trebui sa consumi mai des, conform Caring:
Fructe de padure
Fructele micute, aromate si puternic colorate sunt pline de fitochimicale, care protejeaza de diversele tipuri de cancer.
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Florida a aratat, spre exemplu, ca ingredientul activ din fructele de acai distruge celulele canceroase. Si afinele si chiar strugurii contin compusi care fac celulele tumorale sa se autodistruga.
Merisorul ar trebui sa fie un fruct nelipsit din alimentatia femeilor, el prevenind si chiar vindecand cancerul ovarian. Studiile arata ca tumorile care devin imune la chimioterapie isi pierd in timp din rezistenta daca sunt expuse la compusii aflati in merisor, asa ca pot fi distruse.
Ceaiul verde
Una dintre cele mai studiate ingrediente continute de plante este catehina, care se afla din plin in ceaiul verde si previne si reduce tumorile mamare. Cercetatorii de la Universitatea din Mississippi spun ca doua cani pe zi sunt mai mult decat binevenite.
Usturoiul
Mai mult de 30 de studii au dovedit proprietatile anti-cancerigene ale usturoiului. Cel mai bine functioneaza impotriva cancerului de la nivelul aparatului digestiv, dar este bun si in cazul prevenirii/vindecarii cancerului de prostata si celui mamar.
In plus, cu cat mai mult usturoi consuma o persoana, cu atat va avea un risc mai scazut de cancer de stomac si colorectal. Femeile care consuma usturoi in mod regulat au sanse cu 50% mai ridica