A opta lună din an a debutat cu creşteri pentru derivatele tranzacţionate la Sibex, după jumătate de şedinţă cotaţiile aflându-se pe plus. Lichiditatea pieţei se menţinea însă redusă, cu doar 916 contracte încheiate până la ora 16.15. Valoarea tranzacţiilor era de 9,56 milioane lei. Optimismul resimţit pe plan european, unde acţiunile au crescut ca urmare a speculaţiilor că băncile centrale vor lua noi măsuri de sprijinire a revenirii economice, precum şi creşterile de pe piaţa futures americană au fost elementele care au determinat şi evoluţia de pe bursa la termen sibiană. Cu toate acestea, speculatorii au fost reticenţi şi nu s-au angrenat în strategii cu cantităţi mari de contracte, preferând tranzacţii mici.
La ora menţionată derivatul pe Dow Jones, scadenţa septembrie, era cel mai lichid, cu 452 contracte realizate din 82 de tranzacţii, media fiind de 5 contracte pe tranzacţie. Cotaţia indicelui creştea cu 64 puncte, la 13.006 puncte. Pe piaţa americană, preţul futures al indicelui creştea la rândul său, indicând o evoluţie "verde" la NYSE, în condiţiile în care investitorii americani aşteptau rezultatele unei întâlniri de două zile a FED, cu speranţa că vor fi aplicate mai multe măsuri de sprijinire a celei mai mari economii a lumii. Indicele se mai tranzacţiona la Sibex şi pe scadenţa decembrie. Volumul era redus, de numai 20 de contracte. Cotaţia creştea cu 14 puncte, la 12.891 de puncte.
În sectorul valutelor, speculatorii au încheiat 227 de contracte pe simbolul EUR/USD_RON, pe scadenţa septembrie. Moneda unică se aprecia timid, cu 0,06% faţă de dolar, fiind estimată la 1,2316 USD. Pe plan extern, moneda euro a balansat între creşteri şi scăderi faţă de dolar, investitorii aşteptând deciziile FED şi BCE, în cadrul unui context evident de regres al economiilor globale.
Pe segmentul derivatelor pe acţiuni speculatorii au pariat pe evoluţi