Viaţa de supererou este costistoare. Dacă nu ai puteri supranaturale, cum este cazul lui Batman, „arsenalul“ ajunge la peste 680 de milioane de dolari.
Marele succes de box office, ultimul film din seria Batman - „Cavalerul Negru: Legenda renaşte" a ajuns şi în România. La aproape o săptămână de la avanpremiera în cinematografe, pelicula a înregistrat încasări de peste 1 milion de lei. În SUA, primul weekend de difuzare a adus încasări de 160,9 milioane de dolari. Filmul ocupă astfel locul al treilea în topul peliculelor cu cel mai bun debut din istorie, după „Răzbunătorii/ The Avengers" (207,4 milioane de dolari) şi ultima peliculă din seria „Harry Potter" - „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" - (169,2 milioane de dolari).
Cine este Batman
Înainte de a fi Cavalerul Negru care se luptă cu periculosul Bane, ajutat de zeci de gadgeturi şi minuni ale tehnologiei, Batman a fost un apărător al dreptăţii mult mai modest. Supereroul a fost creat în 1939 de către artistul Bob Kane şi de scriitorul Bill Finger. „Bat-Man", cum i se spunea iniţial, a apărut prima dată în revista de benzi desenate „Detective Comics".
În versiunea originală a poveştii, identitatea secretă a lui Batman este Bruce Wayne, un milionar american, mai târziu miliardar, cunoscut filantrop. Fiind martor la uciderea părinţilor săi ca şi copil, el jură că se va răzbuna pe răufăcători. Wayne începe să se antreneze, nu doar fizic, cât şi tehnic, realizându-şi un costum care are ca temă liliacul.
Aspecte ale personalităţii lui Batman, istoria personajului şi echipamentul au fost inspirate de către cultura populară a anilor 1930, incluzând filmele, revistele, desenele şi chiar din titlurile din ziare. Bill Finger a preluat nişte însuşiri de la personajele literare precum Doc Savage, The Shadow şi Sherlock Holmes în realizarea portretului moral al lui