Disputa pe numărul de electori ar fi fost tranşată, dacă primarii îşi făceau datoria şi realizau listele electorale. Trebuie să fie învăţătură de minte că lista electorală permanentă trebuie ţinută la zi, ceas de ceas. Politicienii nu trebuie să facă presiuni asupra Curţii Constituţionale, dar nu putem sta nici indiferenţi! Traian Băsescu parcă înjura acum două zile, acum vrea reconciliere? Declaraţiile au fost făcute la RFI de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa (PSD).
Mircea Duşa consideră că "disputa pe numărul de electori ar fi fost tranşată, dacă primarii îşi făceau datoria din punct de vedere al realizării listelor electorale. Indiferent care va fi decizia Curţii Constituţionale, Guvernul şi membrii Guvernului, instituţiile statului vor respecta această decizie".
"Colegii mei de la USL vor pune la dispoziţia Curţii Constituţionale toate aceste date, iar Curtea va analiza cu rigurozitate documentele şi va lua o decizie", continuă ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.
"Lista electorală permanentă trebuie ţinută la zi, ceas de ceas"
USL vrea ca judecătorii Curţii Constituţionale să ţină cont în procesul de validare a referendumului de noile date demografice, potrivit cărora populaţia României a scăzut. Asta ar însemna că în realitate majoritatea a fost atinsă la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.
Mircea Duşa precizează că "Institutul Naţional de Statistică face recenzarea populaţiei, există date statistice, dar nu trebuie să confundăm lista electorală cu datele pe care le are Institutul Naţional de Statistică. Repet, listele electorale trebuie realizate de către primari şi de către instituţiile care colaborează cu primarii, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă şi Direcţiile de Evidenţă Informatizată a Persoanelor. Cred că de acum încolo, trebuie să fie învă