Grăsimile fac parte dintr-o dietă echilibrată, spun medicii nutriţionişti, potrivit cărora adoptarea unui stil de viaţă sănătos presupune ca ponderea grăsimilor în dieta zilnică să fie de 30%.
Contrar aparenţelor, această grupă de alimente joacă un rol esenţial în curele de slăbire, notează Yahoo Health. Nutriţioniştii spun că grăsimile accelerează arderile, menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp şi reduc numărul de calorii pe care le-ai consuma în mod obişnuit, pentru că sunt consistente şi te vei simţi sătul după câteva înghiţituri.
Mai jos regăsiţi lista alimentelor bogate în grăsimi care nu ar trebui să lipsească din regimul zilnic, mai ales atunci când vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus.
● Carnea de vită a fost condamnată în repetate rânduri pe motiv că face parte din categoria cărnurilor roşii. Aceasta conţine însă grăsimi de bună calitate şi este săracă în calorii. Nutriţioniştii spun că cel mai important lucru la acest acest tip de carne este modul de preparare. Atunci când ţineţi cură de slăbire este important să o mâncaţi fiartă sau la grătar. Evitaţi să o gătiţi în ulei, deoarece îşi dublează conţinutul caloric.
● Uleiul de măsline, recunoscut pentru proprietăţile sale anti-cancerigene, este recomandat să fie inclus în regimul zilnic. Acest aliment este bogat în acizi graşi Omega 3 şi accelerează arderile interioare. Studiile de specialitate au demonstrat că includerea uleiul de măsline în dieta zilnică previne apariţia obezităţii.
● Laptele de nuca de cocos este bogat în grăsimi saturate, cunoscute şi sub numele de grăsimi „bune”. Nutriţioniştii spun că acest fruct exotic conţine acid lauric, recunoscut pentru capacitatea de a diminua colesterolul „rău” din corp şi de a-l creşte pe cel „bun”. Un studiu recent a demonstrat că persoanele care au inclus în dieta zilnică laptele de cocos au re