Temutul clan îşi găseşte lideri puternici pentru a supravieţui pe harta crimei organizate a Capitalei. Sursa: Foto: Arhiva EVZ
Ameninţări cu moartea, arme albe, pistoale, şantaj şi violenţă. Sunt metodele de lucru preferate de clanul "Sportivilor". Interlopii sunt cei care controlează sălile de jocuri de noroc şi taxele de protecţie din sectorul 4 al Capitalei. Este vorba de cea mai longevivă grupare de crimă organizată din Capitală. Mascaţii le-au dat ieri deşteptarea şi au adus zece interlopi la sediul DIICOT.
Acuzaţiile: infracţiuni de violenţă, şantaj si fraude informatice, în scopul obţinerii unor importante sume de bani. Totul ar fi fost făcut la comanda noului lider al grupării, Mircea Băluş (35 de ani), zis Mircea Nebunu’. Interlopul a găsit o metodă ingenioasă de a face bani, după ce a aranjat o ruletă electronică la o sală de jocuri din Capitală. Atunci când "sportivii" aveau nevoie de bani, era de ajuns să joace la aparat şi încasau sume fabuloase. Când patronul sălii de joc a refuzat să le plătească 170.000 de lei, au trecut la agresiuni. Pe fir au intrat procurorii DIICOT care au oprit violenţele.
"Carieră"
Mircea Nebunu’ a fost săltat din pat şi dus la audieri. El este unul dintre cei mai vechi membri ai organizaţiei şi a urcat în ierarhia clanului pe măsură ce foştii şefi îşi executau anii grei de închisoare. "Trăiască Clanul Sportivilor!!! În ciuda la duşmanii... Trăiasca Mircea Nebunu’, stăpânu’ Berceniului !!!", urlau la petreceri interlopii. Manelistul Florin Salam, unul din preferaţii Sportivilor, i-a dedicat mai multe melodii.
Cariera lui Mircea Nebunu’ a început în 2006, când interlopul era locotentul lui Gheorghe Mustaţă, fostul lider al galeriei Steaua, unul dintre şefii clanului. După un stagiu de mai multe luni în arest, a fost eliberat şi a vegheat ca gruparea să nu dispară de pe harta Capitalei. Alţi doi conducător