În perioada 15 - 19 august 2012, în comuna muzeu Ciocăneşti se desfăşoară Zilele Comunei şi cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.
Manifestările vor începe în dimineaţa zilei de miercuri, 15 august, cu Hramul satului Ciocăneşti, prin oficierea la bisericile şi mănăstirile din comună a Sfintei Liturghii prilejuite de sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului.
Începând cu ora 14.00, pe platoul Pensiunii Melios din Ciocăneşti va avea loc primirea hrămarilor, urmată de o masă de la care nu vor lipsi un pahar de secărică şi borşul de păstrăv.
Conform primarului comunei Ciocăneşti, Radu Ciocan, îndemnul la bună dispoziţie îl vor face în aceeaşi locaţie Călin Brăteanu, Ansamblul Folcloric „Brăduleţul” din Botoş – Suceava, Ovidiu Purdea Someş, Ansamblul Folcloric „Doina Maramureşului” din Moisei – Maramureş, Ansamblul „Mugurelul” al Clubului Copiilor din Dorohoi – Botoşani, Ansamblul de Dansuri „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoşani, Ansamblul Folcloric „Stejărelul” din Cajvana, Ansamblul de dansuri al Liceului „Mihai Berezolschi” din Chişinău – Republica Moldova.
„Spectacolul folcloric şi voia bună vor fi presărate cu momente umoristice prezentate de Constantin Tiron, membru al Academiei de Umor
din Iaşi, iar la sfârşitul petrecerii, înainte de focul de artificii, fraţii Reuţ îi vor invita pe toţi cei prezenţi la o horă populară bucovineană”, a precizat primarul Radu Ciocan.
„Descoperă frumuseţile Muntelui Suhard”
Ziua de joi, 16 august, se va desfăşura sub genericul „Descoperă frumuseţile Muntelui Suhard” şi include ecologizarea şi popularea cu puiet de păstrăv a pârâului Recele, refacerea marcajelor spre obiectivele turistice din Muntele Suhard şi vizitarea unei părţi dintre acestea, printre care se numără Mănăstirea „Sfântul Ştefan cel Mare”,