Multe persoane citesc sau aud spunandu-se ca legumele ar fi foarte bune, dar nu stiu de ce, in ce sens se rasfrange acest bine asupra organismului uman.
Legumele contin apa cam in aceeasi proportie ca si corpul uman. Consumate cu consecventa stimuleaza memoria, ajuta digestia, combat depresia, sunt anticancerigene si remineralizante, tonifica organismul si adesea au ajutat la vindecari miraculoase.
Trebuie stiut, de asemenea, ca legumele nu contin colesterol, daunator sanatatii, si, pentru multiplele lor beneficii, nici nu sunt scumpe, mai ales in aceasta perioada cand umplu cu generozitate, tarabele din piete.
Castravetii, de exemplu, sunt aliment, medicament, dar si un produs cosmetic natural de exceptie. Datorita calitatilor sale terapeutice, castravetele poate fi folosit ca remediu natural in tratarea intestinelor iritate, a reumatismului si gutei, constipatiei, arsurilor solare.
Fiind un bun laxativ, castravetele contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Semintele de castravete trateaza afectiuni variate precum tusea, probleme cu expectoratia, probleme ale tenului. Ridurile pot fi combatute prin aplicarea unor creme ori masti pe baza de castravete.
Rosiile de gradina, rosiile noastre romanesti, care pot fi gasite numai in piata, nu sunt perfecte ca forma, dar au o aroma mai placuta decat cele aduse din alte tari, cea pe care o stim de demult, un gust mai apetisant si un efect mai tolerant asupra organismului, dar si o compozitie care le recomanda ca pe cele mai apreciate legume ale verii.
Astfel, pe langa 90% apa, in compozitia rosiilor se gasesc vitamine, minerale, enzime si alte substante active de care organismul uman are nevoie. Pe langa toata aceasta bogatie de vitamine, minerale si fibre alimentare care normalizeaza digestia, rosiile mai contin si licopen, un antioxidant de temut,