Aşa cum Ziua Veche a anticipat, au început schimbările în serviciile secrete. Prima mişcare spectaculoasă s-a produs la nivelul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. General-locotenent Gheorghe Savu a fost înlocuit de la conducerea DGIA. În locul lui a fost numit general-locotenent dr. Ilie Botoş, fostul procuror general al României. Până la numirea în această funcţie, Botoş a fost adjunctul şefului DGIA.
Potrivit legii de organizare şi funcţionare a MApN, Directia Generala de Informatii a Apararii este condusa de un director general, cadru militar în activitate. Directorul general este numit de către ministrul Apararii, cu aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Ţării. Funcţia de director general este asimilata functiei de secretar de stat.
DGIA este considerat unul din cele mai puternice servicii secrete din România, coordonând doua servicii de informaţii, o structură de analiză şi sinteză şi o unitate specială de luptă. În compunerea DGIA intră Direcţia de Informaţii Militare (DIM) (spionajul militar extern) şi Direcţia Contrainformaţii şi Securitate Militară (DCSM) (contraspionajul militar).
Tot prin ordin al ministrului Apărării a fost shimbat şi şeful contraspionajului militar. În locul generalului maior Marin Hăpău a fost numit generalul de brigadă Ion Ungureanu. Acesta a mai condus Direcţia Contrainformaţii şi Securitate Militară până la momentul producerii furtului de arme de la depozitul de la Ciorogârla când a fost demis alături de alţi generali şi ofiţeri superiori din armată printre care şi fostul şef al aviaţiei militare, generalul Constantin Croitoru. Generalul Hăpău a fost numit în funcţia de şef al Corpului de control şi inspecţie din MApN, iar generalul Gheorge Savu a fost numit reprezentantul MApN în cadrul Reprezentanţei Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles.
Potrivit surselor Ziua Vec