Românii au pierdut multe în ultimii ani. Printre cele pierdute se numără și bunul-simț, discernământul în aprecierea corectă a realității, înțelegerea valorii adevărate a unor stări/sentimente, valori morale.
Lumea noastră, viața noastră, cotidianul sunt dominate de mass-media. Suntem supuși presiunilor mediatice de tot felul, presiuni care sunt din ce în ce mai mult în contradicție cu tot ceea ce înseamnă educație, valori, credință. Psihologii de renume spun că știrile negative modifică starea psihică a omului, a privitorului/cititorului/ascultătorului. Devenim, astfel, anxioși, depresivi. Există, din păcate, canale/posturi TV de știri care emit mesaje manipulatorii.
Din păcate, de-a lungul anilor, în unii dintre noi s-a născut sentimentul neplăcut al lipsei de perspectivă. Părem ridicoli chiar în proprii ochi dacă sperăm într-o schimbare în bine a lucrurilor, a cotidianului. Din păcate, media și-a cam pierdut rolul pe care ar trebui să îl aibă în educarea unui tânăr, o parte din media și-a cam pierdut chiar și rolul de informare, mizând doar pe manipulare. Din păcate, se face din ce în ce mai simțită o tendință spre vulgaritate, trivialitate, agresivitate. Societatea contemporană e plină de mizerii, iar noi facem prea puțin în încercarea de curățire.
Omul credincios, cel care crede cu tărie în Dumnezeu, acela are parte de mai puține derapaje și dezechilibre sufletești. Omul credincios este mult mai puternic în fața stresurilor vieții, mai răbdător, mai îngăduitor, face față mai bine unor încercări. Și credința ar trebui să facă parte din bunul-simț pierdut.
Avem nevoie de o ordine socială și politică în care valorile, decența, moralitatea, responsabilitatea, munca, excelența profesională să poată fi răsplătite. Trebuie să pledăm pentru restabilirea bunului-simț.
Românii au pierdut multe în ultimii ani. Printre cele pierdute