Mobilizare exemplară pentru reabilitarea blocului 201E din cartierul Craioviţa Nouă. Angajaţii regiilor subordonate primăriei au trecut la măsurători pe scara blocului şi în apartamentele proprietarilor, năuciţi că nu ştiau ce li se întâmplă.
De cealaltă parte, proiectanţii au căutat proiectul iniţial al blocului, fiindcă au misiunea de a da gata partea de proiect în mai puţin de o lună. „Înainte de toate, am identificat proiectul şi am văzut ce trebuie făcut. S-a efectuat o evaluare a construcţiei, urmează să se facă un audit energetic pentru a se identifica zonele în care se pierde căldură. Ce se urmăreşte prin această reabilitare termică: în primul rând, anveloparea blocului, refacerea teraselor, eliminarea nişelor de frig, înlocuirea tâmplăriei. În al doilea rând, şi cel mai dificil, schimbarea reţelelor de utilităţi pentru că se va trece la o contorizare individuală“, a precizat Liliana Ionescu, administrator IDP Proiect Craiova. Proiectul se face pro bono. În prezent, până şi cei implicaţi în acest proiect sunt luaţi prin surprindere şi nu cunosc toate amănuntele, ei urmând doar indicaţiile administraţiei locale.
Regiile, scoase la treabă
La rândul lor, Regia Autonomă de Termoficare (RATf) Craiova şi Compania de Apă Oltenia (CAO) şi-au trimis angajaţii pe teren pentru efectuarea măsurătorilor. Conductele de utilităţi vor pleca din subsolul blocului pe casa scării, vor fi aduse la uşa fiecărui apartament, unde va fi montat şi aparatul de măsurat consumul, după care vor ajunge la fiecare sursă de încălzire din apartament. „Lucrările vor fi făcute cu angajaţii noştri. În acest moment nu cunosc prea multe, aşteptăm proiectul. Într-o săptămână, dacă există fondurile necesare, ne mobilizăm şi putem finaliza lucrarea. Vechile conducte nu vor mai avea utilitate“, a precizat directorul adjunct al RATf, Nicolae Degeratu.
RAADPFL-ului îi revine ce