De la pupitrul Cotrocenilor, viitorul fost preşedinte interimar, Crin Antonescu, a declamat, la toate posturile de ştiri, vorbind despre retragerea sa din lumea publică: "Eu am proprietatea vorbelor".
Problema e însă, în politică, se pare că proprietatea e socotită ad-litteram. Am impresia, că se va folosi de drepturile esenţiale ale proprietăţii: dreptul de control şi cele de înstrăinare sau transferare. Cred că de ultimul se va folosi cel mai mult şi, precum un nobil de modă veche care, deşi şi-a dat cuvântul de onoare, nu va fi niciodată pedepsit pentru că nu şi-l respectă, va transfera "proprietatea vorbelor sale" către un ţap ispăşitor.
"Coane X-ulescu, am zis că ies din viaţa publică. Dar vreau să-ţi fac un cadou", va spune, poznaş, Crin. "Îţi dau proprietatea vorbelor mele. Ieşi afară, javră, pleacă din lumea publică!", va mai urla el. Evident, proprietatea vorbelor se va transfera către acel cineva, la ideea lui Victoraş, doctorul în justiţie lovit de injustiţia paginilor copiate într-o lucrare care trebuia să fie de "drept" şi care, la fel ca şi Crin, şi-a permis să piardă vorbele referitoare la o demisie în cazul dovedirii plagiatului.
Revenind la Crin, sunt nerăbdător să văd cine se va îmbogăţi. Cu o proprietate transferată de liderul USL, cu un cadou al vorbelor, unul de o valoare pe care banii nu o pot cumpăra. Adică Onoarea unui lider.