Presărată peste bunătăţile preparate de bunica, scorţişoara te seduce cu mirosul ei delicios și îţi încântă papilele gustative. Dacă mai punem la socoteală faptul că are şi numeroase beneficii asupra sănătăţii, scorţişoara ar trebui să fie o mirodenie de neînlocuit pentru cât mai multe persoane.
Utilizarea acestui condiment valoros datează de mii de ani. Evreii, grecii şi romanii foloseau scorţişoara atât ca parfum şi condiment, cât şi ca medicament. Până în secolul al XVII-lea, europenii priveau scorţişoara ca pe un simplu condiment culinar, însă începând cu secolul XIX, medicii recomandă folosirea acestei mirodenii pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.
Ajută la creşterea temperaturii corpului
Întărirea sistemului imunitar este unul dintre cele mai importante beneficii ale scorţişoarei, reducând riscul apariţiei răcelii sau gripei. Asociată îndeosebi cu vremea rece, scorţişoara ajută la creşterea temperaturii corpului. Dacă ai tot timpul mâinile şi picioarele reci, o cană cu ceai la care adaugi şi puţină scorţişoară va rezolva problema.
Menţine densitatea osoasă
Bogată în calciu, magneziu, fier și fibre, această mirodenie a iernii are numeroase alte beneficii asupra organismului: ajută la formarea şi funcţionarea corectă a celulelor roșii din sânge, menţine densitatea osoasă şi calmează articulaţiile inflamate, ajută la digestie şi la dizolvarea grăsimilor, luptă împotriva bacteriilor şi ciupercilor, intensifică procesele cognitive şi creşte aportul de fibre (se adăugă o linguriţă de scorţişoară la un castron de fulgi de ovăz sau la o ceaşcă de cafea şi se consumă în fiecare zi).
Reglează nivelul zahărului din sânge
Mai mult de atât, numeroase studii realizate de Colegiul American de Nutriţie au avut ca rezultat faptul că scorţişoara poate regla nivelul zahărului în sânge, fiind de un real folos pentru persoanele care sufer