Sexul nu poate influenţa în niciun fel rezultatele competiţiilor sportive, spun medicii. Excepţie fac, desigur, situaţiile în care sportivii nu dorm toată noaptea din această cauză.
Satul Olimpic din Londra a fost „aprovizionat" cu aproximativ 15.000 de prezervative, organizatorii motivând că vor să se asigure că atleţii „vor inspira o generaţie, nu vor crea una", cum a spus Boris Johnson, primarul Londrei. De altfel, paturile din camerele rezervate sportivilor nu încurajează în niciun fel sexul, căci sunt pentru o singură persoană. Chiar şi aşa, ele sunt foarte mici.
Muhammad Ali, 6 săptămâni de abstinenţă înaintea meciurilor
Grecii antici erau convinşi că atleţii care fac sex înaintea competiţiilor vor avea rezultate slabe, aşa că au făcut o regulă din a nu se apropia de partenere după începerea Olimpiadei. Obiceiul s-a păstrat până în zilele noastre. Mulţi sportivi evită contactele sexuale cu câteva zile sau chiar săptămâni înaintea unor competiţii sportive. Fostul mare campion la box Muhammad Ali a declarat pentru Reuters că păstra o perioadă de abstinenţă de şase săptămâni înaintea meciurilor importante, iar atletul american Marty Liquori a spus la un moment dat că „sexul te face fericit. Oamenii fericiţi nu pot alerga 3,47 mile".
Sexul nu scade forţa musculară
Astăzi, specialiştii ne asigură că nu există dovezi ştiinţifice care să susţină teoria potrivit căreia sexul ar diminua performanţele sportive. El nu reduce rezistenţa fizică. Mecanismul prin care sexul diminuează performanţele sportive ar avea legătură cu testosteronul, al cărui nivel scade după un contact sexual. Acest hormon creşte performanţele fizice atunci când nivelul lui este ridicat, însă medicii spun că trebuie să existe un echilibru al testosteronului. "Există un nivel optim de agresiune - prea puţină scade performanţele fizice, dar prea multă are acelaşi efect", a