Doctorul Sorin Ciobanu (59 de ani) a fost întors de conducerea spitalului din decizia de a demisiona de la şefia secţiei de radiologie. El a ajuns la concluzia că, în doar 5 oameni, câţi au mai rămas pe secţie, este imposibil de rezistat.
După mai bine de trei decenii de experienţă în activitate, medicul Ciobanu a simţit zilele trecute că nu mai face faţă avalanşei de pacienţi şi ritmului infernal de muncă, şi a anunţat că renunţă la activitate. Şeful secţiei Radiologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Neamţ a ajuns la concluzia că, în doar 5 oameni, câţi au mai rămas pe secţie, este imposibil de rezistat, chiar şi cu ajutorul medicilor de la o firmă privată care completează programul de gărzi.
„Numai miercurea trecută am avut de făcut în 24 de ore, 157 de examene, ecografii şi radiografii. Cu 60-70 de pacienţi într-o dimineaţă, uneori chiar 90, nu mai eşti bun de nimic când ajungi acasă. Nu mai zic că trebuie să dai şi un diagnostic corect, să fie şi o analiză de calitate", spune medicul.
După o discuţie purtată cu managerii spitalului, doctorul a revenit asupra deciziei, în condiţiile în care aceştia l-au asigurat că problemele vor fi rezolvate.
„Când omul ajunge la capătul puterilor şi răbdării ia anumite decizii radicale şi era păcat. A fost o idee după o săptămână de stress. Avem un plan pentru resursa umană pe următorii 5-10 ani, dar e greu să aducem specialişti pentru că aceştia se orientează spre zona privată, mai bine remunerată", spune Lucian Ciobotaru, directorul Spitalului din Piatra Neamţ.
Pleacă în Vest sau la clinici private
În ultimii doi ani, secţia Radiologie a Spitalului Judeţean a pierdut opt medici, iar funcţionarea ei este asigurată în urma unui contract cu o firmă privată, ai cărei medici acoperă gărzile necesare. „Toate spitalele au probleme cu medicii, crema specialiştilor a plecat prin Franţa, Bel