Festivalul a pornit din iniţiativa Palatului Copiilor Tulcea – a cercului „Ansamblu folcloric”, coordonat de prof. Ştefan Coman. Evenimentul a fost gândit ca un fenomen educaţional de largă audienţă, urmărindu-se promovarea folclorului nord dobrogean.
La acest eveniment internaţional au participat peste 1200 copii din lume. Festivalul a devenit şi o rampă de lansare pentru formaţiile artistice nou înfiinţate, ştiut fiind că la „Peştişorul de Aur” nu sunt acceptate improvizaţia sau aşa–zisul „folclor nou”, iar standardele calitative sunt hotărâtoare.
„În acest sens se poate afirma că festivalul a devenit şi o adevărată şcoală unde se cultivă respectul necondiţionat faţă de autentic, de ceea ce au creat ţăranii - părinţii omenirii“, spune Ştefan Coman, organizator.
Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini de la parada portului popular din 2011!
De-a lungul anilor echipa organizatorică şi-a dezvoltat competenţele, reuşind să atragă noi parteneri şi noi surse de finanţare, elemente strict necesare pentru buna desfăşurare a unui festival internaţional.
Festivalul a reuşit să se impună ca fiind cel mai important eveniment cultural al anului.
„De la bun început organizatorii festivalului şi-au propus ca, prin accesul liber al tuturor iubitorilor de folclor la serbările de spirit, să se cultive gustul publicului pentru frumos, autentic şi tradiţie. Din punct de vedere turistic, am dorit să le facem cunoştinţă tuturor participanţilor cu frumuseţilor acestui loc unic în lume: Delta Dunării. Acum , la cea de a XX-a ediţie a festivalului, dorim ca evenimentul să fie pentru toată lumea o mare sărbătoare“, a mai adăugat Ştefan Coman.
Programul Festivalului „Peştişorul de Aur“