Nu-l văd pe Traian Băsescu aşteptînd hotărîrea Curţii Constituţionale din 12 septembrie. Atunci, 100 %, referendumul va fi validat, după ce Curtea va constata – folosesc şi eu terminologia celor nouă judecători – că prezenţa la urne a fost mai mare de 50% plus unu din numărul cetăţenilor cu drept de vot din România. Invalidarea referendumului ar fi fost scandaloasă şi cei nouă ar fi rămas în istorie la capitolul judecătorilor pătaţi pe veci. Să anuleze referendumul, cum voia ameninţata doamnă Aspazia Cojocaru, nu s-ar fi putut. Nu merge să faci tabula rasa din peste opt milioane de voturi, fiindcă tu, Curte Constituţională, ai făcut prostia de a introduce cvorum la referendum, iar Băsescu, PDL-ul şi ceilalţi ţutări mai mici ai lui Băsescu au profitat de asta, ca să îndemne alegătorii să nu meargă la vot, încălcînd fără jenă şi sovăială legea partidelor, care zice că partidele trebuie să îndemne alegătorii să meargă la vot.
Traian Băsescu, cel care şi-a proclamat victoria la referendum, după modelul patentat de Mircea Geoană, probabil că va aştepta să vadă cum merge numărarea alegătorilor şi după ce se va convinge că pragul impus de CCR va fi depăşit îşi va anunţa demisia. Pentru a nu fi demis, în urma validării referendumului. Demisia ar fi singura lui posibilitate de a se retrage din funcţie cît de cît onorabil. Asta după ce s-a bucurat de o uriaşă simpatie din partea românilor, simpatie de care şi-a bătut joc în ultimii ani. Şi după ce a încercat să ignore votul a 7,4 milioane de români, pitindu-se nedemn în spatele absenţilor de la urne.
Nu-l văd pe Traian Băsescu aşteptînd hotărîrea Curţii Constituţionale din 12 septembrie. Atunci, 100 %, referendumul va fi validat, după ce Curtea va constata – folosesc şi eu terminologia celor nouă judecători – că prezenţa la urne a fost mai mare de 50% plus unu din numărul cetăţenilor cu drept de vot din România.