Decizia Curţii Constituţionale şi numeroasele nereguli înregistrate la referendumul de duminică ridică întrebarea firească: cât de legitime sunt alegerile locale din iunie 2012? Sursa: Foto: EVZ
Inventivitatea baronilor USL nu are limite când vine vorba de fraudă electorală. Miile de sesizări transmise mai multor ONG-uri, către BEC sau pe adresele ziarelor demonstrează intenţia clară de furt. În acelaşi timp, declaraţiile unor judecători potrivit cărora la referendum s-au folosit date false şi că ar trebui anulat ridică mari semne de întrebare privind corectitudinea alegerilor locale din iunie 2012.
De asemenea, listele electorale permanente comunicate de Ministerul de Interne, condus de PSD-istul Ioan Rus, sunt puse sub semnul întrebării. Dacă aceste liste sunt puse la îndoială, atunci ar trebui invalidate şi alegerile locale din iunie 2012.
Baronii manipulărilor
Spre deosebire de "locale", unde s-a practicat furtul clasic prin votul multiplu, referendumul de duminică a fost acompaniat de SMS-uri prin care destinatarii au fost fie îndemnaţi la vot, fie minţiţi privind expeditorul. O altă tehnică ilegal vizează contactarea pe telefonul fix şi interogarea cetăţenilor cu privire la intenţia de vot, sub pretextul unor întrebări din partea unui institut de sondare a opiniei publice.
În cazul bătrînilor, urnele mobile au fost trimise la domiciliul acestora, fără ca acest lucru să fie solicitat. O reclamaţie de acest gen a venit din comuna Salcia, judeţul Teleorman, controlat de baronul PSD Liviu Dragnea. Astfel, o sesizare înregistrată la Biroul Electoral Central (BEC) arată că "la bunica mea au venit cu urna mobilă şi au pus-o să voteze şi să semneze cererea urnei mobile, deşi ea nu voia să voteze".
Potrivit rezultatelor finale, în Salcia, prezenţa la vot a fost de 83 %. Apelul telefonic a fost folosit şi în timpul alegerilor locale din iuni