Reprezentanţii Ministerului Muncii şi ai Comitetului Paralimpic Român au semnat, vineri, la Cluj-Napoca, un protocol vizând promovarea sportului paralimpic, creşterea nivelului de conştientizare a mişcării paralimpice şi încurajarea tinerilor cu handicap sau dizabilităţi de a practica un sport.
Protocolul a fost semnat, vineri, la Prefectura Cluj, de către secretarul de stat în Ministerul Muncii Denisa Pătraşcu şi Sally Wood Lamont, preşedintele Comitetului Paralimpic Român, în prezenţa subprefectului judeţului Cluj, Mihnea Iuoraş. Pătraşcu a declarat că ideea semnării protocololui a pornit de la faptul că Ministerul Muncii şi Comitetul Paralimpic Român au un scop comun, şi anume "îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu handicap".
"Obiectivul acestui protocol între Ministerul Muncii şi Comitetul Paralimpic Român presupune creşterea gradului de informare reciprocă şi de implementare a unor acţiuni comune, pentru facilitarea procesului de incluziune socială a persoanelor cu handicap/dizabilităţi, urmărindu-se promovarea sportului paralimpic în România, fără nicio discriminare, creşterea nivelului de conştientizare a mişcării paralimpice în România, precum şi încurajarea tinerilor cu handicap/dizabilităţi de a practica un sport precum şi de a populariza sportul paralimpic", a spus Pătraşcu, citat de Mediafax.
Sally Wood Lamont a declarat, la rândul său, că echipa paralimpică a României, care va participa la Jocurile Paralimpice de la Londra din perioada 29 august-9 septembrie, este formată din şase sportivi şi ar putea aduce cel puţin o medalie de aur.
"Echipa României are şase sportivi calificaţi la Jocurile Paralimpice de la Londra şi este compusă din Florin Cojoc - atletism, Eduard Novak şi Imre Torok - paraciclism, Naomi şi Samuel Ciorap - nataţie şi Dacian Makszin - tenis de masă, ultimii trei fiind din Cluj-Napoca. Eduard Novak a