Simplificarea subiectelor va fi urmată de o nouă măsură: de anul viitor, nota 7 nu va mai fi suficientă pentru titularizare. Sursa: EVZ
Aproape 29.000 de cadre didactice au susținut ieri examenul de titularizare, pe care mulţi l-au considerat mai uşor decât în anii trecuţi. Totuși, 2.900 dintre cadidați s-au retras din examen după ce au văzut subiectele, iar 40 au fost prinși încercând să copieze.
Deşi iniţial cadrele didactice au fost nemulţumite că structura subiectelor s-a schimbat cu două săptămâni înainte de examen, modificarea se pare că a fost în avantajul lor: subiectele sunt mai bine ancorate în realitatea de la clasă.
Profesorul Mihalis Dumitrache a fost printre primii candidaţi care au ieşit din examenul susţinut la Şcoala nr. 3 din Capitală.
Predă de şase ani neogreaca, iar acum participă pentru prima dată la un astfel de concurs. "Subiectele nu au fost simple, ci de-a dreptul puerile. Dacă ai experienţa predării la clasă şi îţi faci bine treaba acolo este imposibil să nu iei notă mare", spune profesorul.
"Dacă ai experienţa predării la clasă şi îţi faci bine treaba este imposibil să nu iei notă mare."
MIHALIS DUMITRACHE, profesor
A cincea oară la examen
De aceeaşi părere este şi Florian Stanciu, profesor de sport, care a susţinut examenul de titularizare de cinci ori până acum.
"Aşa cum s-a susţinut până acum acest examen, sunt convins că nota obţinută de profesori nu era foarte relevantă. Sunt mulţi profesori cu note mici la titularizare care sunt mult mai buni la clasă decât cei cu note mari. Eu am terminat Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport cu o medie aproape de 9, iar la titularizare am luat doar note mici", spune profesorul.
"Sunt mulţi profesori cu note mici la titularizare care sunt mult mai buni la clasă decât cei cu note mari."
FLORIAN STANCIU, profesor @N_