Colegii Mihaelei Ursuleasa de la European Artistic Services din Berlin şi-au exprimat „tristeţea profundă" faţă de moartea subită a pianistei.
Mesajele acestora apar pe site-ul artistei române, ursuleasa.com. „Ne exprimăm tristeţea profundă faţă de moartea ei subită. Gândurile noastre sunt alături de fiica şi de mama ei", se spune în anunţul postat pe site-ul ursuleasa.com şi semnat de echipa European Artistic Services din Berlin - EAS Musikmanagement, din care pianista Mihaela Ursuleasa făcea parte.
Aceştia au mai scris: „Am pierdut nu numai o persoană minunată, ci şi pe unul dintre cei mai mari artişti pe care lumea muzicală internaţională i-a cunoscut". Din echipa EAS Musikmanagement fac parte pianistele Elisabeth Leonskaja, Polina Leschenko, Plamena Mangova, pianistul Alfredo Perl, violonistele Vilde Frang şi Natalia Prishepenko, dar şi Doric String Quartet, St. Lawrence String Quartet şi alţii. Pe site-ul ursuleasa.com vor fi disponibile în curând informaţii despre un cont în care se vor putea face donaţii.
Pianista română Mihaela Ursuleasa a fost găsită decedată în apartamentul ei din Viena, ieri, la vârsta de numai 33 de ani. Mihaela Ursuleasa trebuia să susţină două concerte la Bucureşti, cu Orchestra Naţională de Tineret, care au fost anulate din cauza stării de sănătate a artistei.
Mihaela Ursuleasa a avut şansa, la vârsta de 13 ani, să fie ascultată de celebrul dirijor Claudio Abbado, care i-a oferit posibilitatea de a-şi construi întreaga pregătire muzicală printr-o bursă de studii la Viena, la clasa profesorului Heinz Medjimorec. Momentul decisiv al carierei sale a fost câştigarea marelui premiu la una dintre cele mai importante competiţii internaţionale, „Clara Haskil", din Elveţia - în 1999. San Francisco Chronicle spunea, în 2006, despre Mihaela Ursuleasa că este „un fel de Beethoven".