Parchetul a preluat procesele verbale privind listele electorale, inclusiv cele suplimentare, referitoare la voturile de la referendum. Numai în Vrancea au fost depuse zeci de plângeri penale.
PDL Vrancea a reclamat-o pe preşedinta secţiei de votare 292 din comuna Tătăranu întrucât reprezentantul democrat-liberalilor a fost îndepărtat ca urmare a refuzului acestuia de a se deplasa cu urna mobilă. Preşedinta secţiei a fost acuzată de abuz în serviciu.
Pe de altă parte, preşedinta secţiei de votare 38 din Focşani a fost reclamată la parchet de PDL-organizaţia Vrancea, pentru că, împreună cu reprezentanţii PSD, PNL, PC şi PUNR, l-a îndepărtat pe observatorul independent întrucât ar fi împiedicat desfăşurarea procesului electoral. PDL spune, însă, că observatorul independent nu a făcut nimic ca să disturbe desfăşurarea referendumului.
Tot PDL Vrancea a sesizat parchetul cu privire la faptul că doi localnici din comuna Jariştea au fost prinşi transportând oameni într-o localitate vecină, respectiv în Odobeşti, fiind influenţaţi în a vota pentru demiterea preşedintelui.
Împotriva preşedinţilor secţiilor de votare numerele 25 şi 51 din Focşani au fost formulate pâlngeri penale, de către PDL, întrucât i-au îndepărtat nelegal pe observatorii independenţi sub pretextul că disturbă desfăşurarea procesului electoral.
Preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, a reclamat Parchetului faptul că de la un număr de telefon mobil au fost transmise sms-uri în numele său către colegi de partid, mesaje infirmate de politician.
O altă plângere a liderului PDL vizează faptul că anumite persoane au votat pe listele suplimentare în secţia 13 din Focşani, deşi, potrivit actelor de identitate, erau arondaţi altor secţii, respectiv cele de domiciliu.
Primarul şi viceprimarul din Panciu au fost reclamaţi la Parchet pentru că l-au ameninţat pe reprezentantu