În multe localităţi din ţară, au secat fântânile de la secetă. Zilele trecute, cât a plouat scurt, oamenii din satul Cucuteni, Dâmboviţa, de exemplu, se grăbeau cu găleţile după stropi, pe la colţurile caselor REZERVE
O localnică aduna, miercuri, apă de ploaie după luni de secetă în satul dâmbovițean Cucuteni
Sursa: VLAD STĂNESCU LOCALNIC
Iulian Stoica, ajuns la 90 de ani, ferindu-se sub umbrelă de o ploaie de vară, care nu l-a ajutat cu nimic
Sursa: VLAD STĂNESCU SECATE
Din fântânile din Cucuteni, Dâmbovița, localnicii mai scot doar mâl
Sursa: VLAD STĂNESCU PROBLEME
Florin Iordache, noul primar din localitate, nu a mai întâlnit secetă ca anul acesta
Sursa: VLAD STĂNESCU
Elena Olaru nu merge prea des la una dintre fântânile din capul satului unde locuieşte. Nu neapărat pentru că ştie că e inutil (cele mai multe fântâni de aici au secat şi stau căscate doar cu mâl la fund). Ci pentru că, spune ea, când o vede acolo la găleată, iese una, Maricica, o locuitoare din împrejurimi, şi-i face scandal că se foloseşte de rezerva preţioasă. Iar dacă e ceva ce nu-i place Elenei, ăla e scandalul.
Aşa e la Cucuteni, comuna Moţăieni, judeţul Dâmboviţa. Unii se mai ceartă uneori de la apă. Care n-are puţ, cară ori cu spinarea, ori cu căruţa apă de la o cişmea amplasată la intrarea din sat. Unii-şi cheamă la telefon rudele mai tinere să le-aducă apă, de la distanţă, pe drumul ce şerpuieşte din satul cocoţat pe deal spre comuna-mamă, Moţăieni. Pentru că în Cucuteni e reţea de telefonie. Şi s-a tras şi gaz. E bine. Atâta tot, că oamenii nu au apă.
Apa care vine cu pompierii
Cucuteni nu e singurul sat în situaţia asta. Presa locală a informat zilele trecute cum în alte zeci de localităţi din Dâmboviţa, Mehedinţi sau Bistriţa-Năsăud au secat fântânile.
A fost (şi încă mai este) secetă mare. Flori