Alimentele proaspete sunt cele mai gustoase si mai sanatoase, dar din pacate ele nu isi pastreaza aceasta stare prea mult timp.
Iata ce poti face pentru a le mentine asa cat mai mult timp, conform Huffington Post:
Nu toate alimentele se pastreaza bine la rece
In cea mai mare parte, este bine sa pui fructele si legumele in frigider, dar unele dintre ele, cum ar fi cele tropicale (banane, kiwi), nu se impaca deloc cu temperaturile scazute.
Fructele de padure
Pentru a mentine proaspete fructele de padure, inainte de a le baga in frigider presara apa peste ele, in care sa pui nici mai mult, nici mai putin decat o picatura de otet. Daca adaugi mai mult, ele nu vor mai fi bune la gust.
Cumpara de la localnici
Atunci cand pleci la cumparaturi, incearca sa iei fructe si legume de la localnici. Cu cat au calatorit mai putin, cu atat sunt mai proaspete.
Stocheaza carnea si pestele pe care vrei sa le gatesti in partea de jos a frigiderului
In partea de jos a frigiderului sunt cele mai scazute temperaturi, asa ca va sta in siguranta carnea pe care o vei gati curand.
Nu iti sufoca alimentele
Nu iti tine fructele si legumele in pungi si caserole etans de plastic. Respiratia este o parte importanta din mentinerea prospetimii fructelor si legumelor, asa ca asigura-te ca ele nu sunt private de oxigen.
Cum mentii branza
Branza este destul de sensibila, dar o regula este ca cu cat e mai umeda, cu atat este mai predispua la mucegai. Branza uscata, precum parmezanul sau romano, rezista mai mult, pe cand mozzarella are un termen de valabilitate mai redus.
Umezeala este de vina
Umiditatea este foarte importanta pentru mentinerea prospetimii fructelor si legumelor. Clateste legumele cu apa si apoi usuca-le cu prosoape de