Procurorii de la Parchetul General au mers, joi seară, la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a ridica listele electorale pe baza cărora a fost organizat referendumului din 29 iulie.
Parchetul vrea să verifice listele electorale pentru a stabili dacă pe ele sunt incluse persoane fără drept de vot şi persoane decedate, informează România TV.
Curtea Constituţională a amânat pronunţarea asupra rezultatului referendumului pentru data de 12 septembrie. CCR a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012.
"Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012. Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. (Adresele prin care Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Autoritatea Electorală Permanentă au transmis datele solicitate de Curtea Constituţională sunt anexate prezentului comunicat de presă)", se arată într-un comunicat al CCR.
Un control al AEP din 2011 a relevat că în listele electorale erau înscrişi peste 33.000 de morţi
AEP a făcut în 2011 un control la 1.241 de primării descoperind astfel că 33.308 persoane decedate nu fuseser