Lubeniţa de Dăbuleni, vinul de Segarcea, cârnaţii olteneşti, brânzeturile locale, dar şi sosurile ardeleneşti, prăjiturile făcute în casă, kaizerul din zona Maramureşului şi până la dulceaţa de ardei iute sunt produse care fac deliciul unui târg special, deschis până pe 14 august în incinta unui hipermarket. Din păcate, unele dintre produsele ecologice şi fără conservanţi nu sunt pentru orice buzunar.
De joi seară şi până pe 14 august, craiovenii pot cumpăra sau pot măcar să simtă aroma produselor tradiţionale olteneşti şi din zona Maramureşului. Puteţi degusta majoritatea produselor, de la pepeni, brânzeturi, jambon afumat şi cârnaţi olteneşti şi până la ciudăţenii, cum ar fi dulceaţă de ardei iute şi dulceaţă de ceapă sau usturoi, care se pot servi la friptură. „Dulceaţa de ardei iute este ca prima noapte de dragoste: şi dulce, şi iute în acelaşi timp şi nu se uită niciodată. Ulterior, se transformă în dulceaţă“, a spus râzând un producător din Maramureş, Constantin Ribotean, îmbrăcat în straie populare. Pepenele de Dăbuleni este expus la un stand la care este afişat şi certificatul de înregistrare la OSIM sub marca „Dăbuleni - Casa Pepenilor“, roşiile sunt aduse din Oltenia, produsele din lemn sunt din judeţul Vâlcea, iar carnea şi prăjiturile de casă sunt făcute fie în Craiova, fie în Baia Mare, de unde au venit producătorii tradiţionali. Craiovenilor le plac produsele tradiţionale şi tot mai mulţi cochetează cu ideea de a cumpăra şi consuma produse ecologice, adică naturale, doar că unii nu îşi permit să le cumpere. „Sigur că sunt interesaţi oamenii. Cel mai vândut produs este pieptul ardelenesc“, a spus reprezentanta de la Casa Tudor. „Este foarte frumos târgul, şi gustos şi bun. E pentru toate gusturile, dar nu e pentru buzunarele noastre. Cu 20 de lei cumpăr o bucăţică aşa, cam cât latul de palmă de aici, pe când de banii aceştia îmi cumpăr un kilog