Piersicile sunt printre cele mai racoritoare si energizante fructe ale verii, disponibile acum in toate pietele si chiar si in magazinele de cartier.
Zemoase, dulci si cu un aport caloric moderat, de numai 40 calorii la 100 de grame, piersicile sunt cele mai indicate fructe pentru remineralizare a organismului, mai ales dupa o zi caniculara incarcata de stres. O piersica are 87% apa asa ca poate inlocui apa cu succes.
Piersicile fac parte din categoria fructelor foarte bogate in potasiu, dar au si cantitati importante de fier, fosfor si magneziu. In ceea ce priveste vitaminele pe care le contin, piersicile sunt o excelenta sursa de provitamina A si multa vitamina C, proportia dintre cele doua vitamine fiind intr-un echilibru perfect, ceea ce face ca asimilarea lor sa fie completa. Pulpa fructului contine de asemenea, fibre alimentare abundente care stimuleaza activitatea intestinala.
Multe persoane care consuma piersici au obiceiul sa le curate si sa arunce cojile facandu-si, in acest fel, un mare deserviciu. Coaja piersicilor lor este bogata in potasiu si vitamina A, iar consumarea ei cu tot cu pulpa poate stimula sistemul imunitar, indeparteaza toxinele din organism, protejeaza ochii de cataracta si reduce riscul de cancer, boli de inima si artrita. De asemenea, aplicata pe fata prin frecare usoara tonifica si revigoreaza tenul, redandu-i stralucirea.
In scop terapeutic, de la piersic se folosesc fructele, care pot fi consumate crude, sub forma de suc sau in compot, dar si frunzele si florile. Piersicile sunt energizante, diuretice, depurative, usor laxative, stimuleaza apetitul si ajuta la intarirea imunitatii organismului.
Consumate dimineata, dupa ce au fost tinute la temperatura camerei, nedecojite, in cure de cate trei zile, in loc de micul dejun, sunt extrem de hranitoare. Piersicile au efecte benefi