Sunt adevărate concentrate de minerale şi vitamine şi o sursă excelentă de săruri minerale. Potrivit specialiştilor în medicină naturistă şi cercetătorilor canadieni, algele marine mai au şi numeroase proprietăœi antibacteriene, antivirale, antihemostatice şi antiinflamatorii, Îmbunătăœesc activitatea creierului şi tractul intestinal. Sunt adevărate concentrate de minerale şi vitamine şi o sursă excelentă de săruri minerale. Potrivit specialiştilor în medicină naturistă şi cercetătorilor canadieni, algele marine mai au şi numeroase proprietăœi antibacteriene, antivirale, antihemostatice şi antiinflamatorii, Îmbunătăœesc activitatea creierului şi tractul intestinal.
Bogate în proteine şi constituindu-se într-o importantă sursă de vitamina B12, aceste plante sunt considerate un remediu excelent în tratarea anemiilor, afecœiunilor cardiace, a celor pulmonare şi a tulburărilor circulatorii.
În ţările asiatice, algele sunt folosite adesea la prepararea mâncărurilor (supe, salate, sushi), dar şi în măşti sau alte produse pentru îngrijirea tenului, pentru că, acele componente active din algele marine normalizează metabolismul la nivel celular, stimulează microcirculaţia, ajută în eliminarea grăsimii şi a lichidului de prisos din œesuturi, dar şi a toxinelor.
În afara efectelor terapeutice pe care le au, în cazul persoanelor care suferă de anemie, de afecœiuni cardiace, de tulburări circulatorii sau de dereglări ale glandelor, algele marine sunt recomandate şi în curele de slăbire sau în alimentaœia diabeticilor, pentru că ajută la scăderea nivelului colesterolului şi a glicemiei. Acestea dau o senzaœie de saœietate, au efect hidratant şi acœionează asupra organismului ca un veritabil energizant, datorită iodului din compoziœia lor.
Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de celulită este împachetarea cu alge marine. Această procedură este utiliza