* prăjiturile pregătite de cofetarii din Chiscani au încântat papilele gustative ale juriului format din mari maeştrii bucătari * la concursul gastronomic găzduit de impresionanta sală de festivităţi din cadrul fostului club "Progresul" din Brăila, s-au întrecut 20 de echipe, din mai multe judeţe
Bucătarii brăilenii s-au dovedit cei mai buni, în cadrul celei de-a doua ediţii a cupei "Bucătăria Dunării", organizate în Brăila. Evenimentul a fost găzduit, vineri, 3 august, de impunătoarea sală de ceremonii "Regal Events & Ballroom" - fosta sală de spectacole a Clubului "Progresul", reamenajată şi dată în funcţiune la începutul acestei veri. Au concurat 20 de echipe de bucătari şi cofetieri, din judeţele Brăila, Galaţi, Ialomiţa şi din Bucureşti. Maeştri în arta culinară, concurenţii s-au străduit să obţină cele mai bune note de la juriul prezidat de marele maestru Gheorghe Vătafu, din care a făcut parte şi Petrişor Tănase, cunoscut pentru emisiunile culinare pe care le-a prezentat la diverse televiziuni. Intitulat "Cupa Dunării", concursul s-a axat în principal pe preparate din peşte. Au fost, însă, şi secţiuni dedicate produselor de cofetărie şi măestriei culinare constând în sculpturi realizate în legume şi fructe.
Juriul a degustat toate creaţiile prezentate în concurs, iar după deliberări ce au durat mai bine de două ore, marele premiu a actualei ediţii a ajuns la cofetăria "Charlotte", a firmei "Moara Ghionea" SRL din comuna Chiscani, judeţul Brăila. La festivitatea de premiere a participat şi primarul Aurel Simionescu, care a înmânat cupele, medaliile şi diplomele, felicitându-i pe câştigători.
Organizatorii şi-au propus ca ediţia de anul viitor să fie una internaţională, prin participarea unor echipe de maeştri bucătari din ţările vecine.
* prăjiturile pregătite de cofetarii din Chiscani au încântat papilele gustative al