Pe 5 august 2007, interpretul de muzică folk, actorul, compozitorul şi producătorul de radio Florian Pittiş a plecat dintre pământeni.
Florian Pittiş s-a născut pe 4 octombrie 1943, la Bucureşti. Moţu, aşa cum era Pittiş alintat în copilărie de bunica sa (pentru că era primul nepot şi cel mai alintat), a fost unul dintre membrii fondatori al Cenaclului Flacăra. În perioada 1992-2000, a făcut parte din grupul Pasărea Colibri. Vocea sa a însoţit, vreme de aproape două decenii, emisiunea TeleEnciclopedia.
Publicul l-a putut vedea şi pe scena Teatrului Bulandra, în nenumărate piese, printre care: „Hamlet" (regia Alexandru Tocilescu), „Elisabeta I" (regia Liviu Ciulei), „Bună seara, domnule Wilde" (regia Alexandru Bocanet), „Lungul drum al zilei catre noapte" (regia Liviu Ciulei), „Titanic Vals" (regia Toma Caragiu) şi „Antigona" (regia Alexandru Tocilescu).
Florian Pittiş a şi regizat câteva spectacole, printre care „Cum se numeau cei patru Beatles", de Stephen Poljakoff, „Black and White", de Keith Waterhouse şi „Câinele grădinarului", de Lope de Vega. Printre filmele în care a jucat se numără „Gioconda fără surâs", „Adio", „Draga Nela", „Mama", „Veronica se întoarce", „Înnebunesc, şi-mi pare rău" şi „Serenada pentru etajul XII".
Prin emisiunile sale radiofonice, Pittiş a contribuit la popularizarea muzicii pop-rock. El a lansat şi condus primul post de radio online al Societăţii Române de Radiodifuziune, www.radio3net.ro.
La 30 iulie 2007, Pittiş a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni. Artistul a impus medicilor să nu dezvăluie amănunte despre starea sănătăţii sale. Cancerul de prostată de acre suferea fusese diagnosticat cu un an în urmă. Deşi a urmat toate tratamentele prescrise, Pittiş a încetat din viaţă pe 5 august 2007. El a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală.
În anul 2009, Festivalul Folk You a primit num