La Sibex, ultima şedinţă a săptămânii a indicat, în prima sa jumătate, o revenire a optimismului speculatorilor. Creşterile erau privite cu reţinere de participanţi, reticenţa acestora reflectându-se în volumul mai degrabă modest. La ora 16.00 numărul contractelor era de 1300(-) iar valoarea tranzacţiilor de 13,6(-) milioane lei. Optimismul se datora influenţei externe, pieţele bursiere europene şi futuresul din SUA înregistrând câştiguri.
Pe final de săptămână, speculatorii au acordat o atenţie sporită şi derivatului euro/leu. Pe termen scurt şi mediu mizele au fost puse pe scăderea monedei naţionale. Această opţiune se justifică prin prisma incertitudinii politice de la nivel naţional. Pentru septembrie, euro era cotat la 4,6503 lei, în urcare cu 0,42%. Numărul de contracte era de 46. Pentru decembrie, euro creştea cu 0,39% la 4,6731 lei iar numărul contractelor era de 46, date valabile la ora 16.00.
Ca volum, jucătorii au continuat să prefere plasamentele pe Dow Jones, cu 763 de contracte pe scadenţa septembrie. Preţul indicelui se aprecia puternic cu 134 puncte, la 12.940 puncte. Evoluţia era una similară cu cea din piaţa derivatelor din SUA unde cotaţiile creşteau, în contextul în care erau aşteptate rapoartele privind rata şomajului şi numărul angajărilor din cea mai mare economie a lumii. Aşteptările optimiste au fost confirmate, numărul locurilor de muncă din SUA crescând mai mult decât previziunile în iulie (163.000 faţă de 100.000), impulsionate de angajările din sectorul producătorilor auto, chiar dacă rata şomajului a crescut şi ea la maximul din cinci luni. Derivatul pe Dow Jones a fost cel mai tranzacţionat de-a lungul săptămânii la Sibiu.
Perechea euro/dolar se remarca prin circa 150 de contracte pe scadenţa septembrie. Euro se afla pe o direcţie de recuperare a terenului pierdut faţă de dolar. Pentru septembrie moneda comună acumu