* Sunt campanii menite a trezi constiinta culinara a romanilor - in special, a-i trezi la realitatea ca multi mananca prost, gras, mult, infuleca pe ruptelea chestii dintre cele mai contraindicate, fac abuz de sare, zahar, grasimi, amesteca in cele mai fanteziste si stupide moduri carne cu slana, paine, cartofi, fasole si branza (iar de pe mesele lor lipsesc cu desavarsire salatele) - ca sa nu mai pomenim si despre udatura cu care fac sa curga mai repede pe gat. Si copiii, tinerele vlastare, viitorii alegatori, se imbuiba cu E-uri si alte prostii, deci arata ca niste chiste ambulante. Toate aceste campanii nu fac altceva decat sa rascoleasca praful depus peste o mai veche intrebare: "Traim ca sa mancam, mancam ca sa traim sau suntem cam toti niste fraieri, care credem in propaganda?". Putini isi dau seama ca, acum, cel mai des devine valabila varianta "Mancam ca sa nu traim". Alimentatia nesanatoasa si irationala, bucatele colorate, atragatoare, facute din otravuri cu actiune lenta, produse de corporatii multinationale care au, in fiecare clipa, grija fiecarui client (sa ia de la el cat se poate, pana crapa, fiindca toti clientii astia sunt, de fapt, niste produse consumabile - spre deosebire de ce le vindem lor, tartine, carnati!). Pentru a patrunde tainele alimentelor, am patruns si noi in culisele fabricarii unor produse apreciate; ne aflam in Uzina de Mancare Naturala "La Mama Acasa", unde si stam de vorba cu patronul, domnul... * * * - De la botez imi zice Salam, ca la cantaret; prietenii ma poreclesc Mendeleev, ca pe celebrul savant... - De ce v-au poreclit asa? - Prietenii stiu de ce! De sistem periodic. El le-a ordonat in tabel, eu le folosesc. Plus alte cateva... - Le folositi in procesul de productie? - In fabrica, da. Nu chiar pe toate, ca e greu sa gasesti, azi, uraniu sau plutoniu de carnati speciali... - Ce fel de carnati speciali cu plutoniu ati produs