Centrul de Agrement de la Gălăciuc este noul loc de întâlnire al celor mai luminate minţi în domeniul informaticii, aceştia participând la concursul „InfoEducaţie”. De câţiva ani încoace, concursul se bucură de prezenţa unor reprezentanţi ai unor firme importante din lumea IT-ului, precum Google, Amazon sau BitDefender. Prezenţa lor la Gălăciuc demonstrează importanţa concursului „InfoEducaţie”, care nu face altceva decât să descopere noi talente în domeniul IT.
Concursul „InfoEducaţie” se menţine în topul celor mai bune evenimente de IT din ţară. Multe dintre talentele descoperite la „InfoEducaţie” ajung că facă performanţă la nivel înalt, în cadrul unor companii din afara graniţelor ţării. Prea puţine talente în IT aleg să îşi formeze o carieră în ţară. „Nu aş putea spune că este o foarte mare diferenţă de la an la an. Este un nivel mai înalt, ce îl remarcăm la mai mulţi. Înainte erau doar vârfuri ce atingeau performanţa. Acum a fost chiar greu să diferenţiem pe cei care s-au prezentat, mai ales la secţiunea «Open». Sunt excelente şi noile secţiuni de multimedia şi robotică, cu atât mai mult cu cât au un caracter foarte practic şi sunt căutate de copii. Din păcate, vă spun cu durere în suflet, că sunt profesor de mulţi ani, văd că din fostele promoţii, majoritatea pleacă în afară, 30 pleacă în afară, cinci rămân în ţară. Cei mai buni pleacă. România dă pe gratis cei mai buni specialişti pentru Google sau Oracle”, a spus Dan Grigoriu, reprezentant Total Soft.
Fabricanţi de softuri de pe băncile liceului
Paul Cristian, absolvent al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, a câştigat pre-miul I la secţiunea Soft Educaţional, anul acesta. A lucrat la proiectul său foarte mult timp. Concurenţa a fost mare, iar provocările şi mai mari. Nu s-a dat însă bătut şi a crezut în ideile sale, iar acum numele său face parte din legenda