Autorităţile vrâncene au comemorat, ieri, eroii români căzuţi în Primul Război Mondial, prin depuneri de coroane şi slujbe religioase la mausoleele din Mărăşeşti, Soveja şi la Monumentul Victoriei de la Tişiţa. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan le-a transmis vrâncenilor şi românilor că în calitate de urmaşi ai celor peste 10.000 de soldaţi care au căzut pe câmpurile de bătălie de la Mărăşeşti, avem obligaţia să avem grijă de ţară.
Autorităţile vrâncene au comemorat, ieri, eroii români căzuţi în Primul Război Mondial, prin depuneri de coroane şi slujbe religioase la mausoleele din Mărăşeşti, Soveja şi la Monumentul Victoriei de la Tişiţa. Reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai instituţiilor publice din judeţ, primari, veterani de război au depus coroane în memoria celor care s-au jertfit pentru ţară.
Manifestările au debutat la monumentul Victoriei de la Tişiţa, unde vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Cel Mare şi şefi ai instituţiilor publice au depus coroane de flori. Ceremoniile au continuat la Mausoleul Mărăşeşti, locul unde, în urmă cu 95 de ani, la 6 august 1917, 117 mii de soldaţi români şi francezi au murit, au fost răniţi sau au căzut prizonieri pentru ca România să nu fie ocupată de armatele germane.
Ceremonialul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi, în memoria ostaşilor care s-au jertfit pentru patrie. Deşi nu au mai fost prezenţi în număr aşa de mare ca anii trecuţi, cel mai probabil din cauza caniculei, veteranii de război au ascultat cu pioşenie slujba religioasă şi au depus coroane de flori în memoria camarazilor care şi-au dat viaţa pentru România.
Prezent la manifestări, colonelul Gheorghe Rogoz, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Vrancea, a spus că data de 6 august este data la care românii au făcut faţă singuri atacului german