Gabriel Razi - Kampala (Uganda)
A plecat din România pentru prima dată în 1987 şi s-a oprit la Budapesta. Aici a luat primul contact cu industria jocurilor de noroc, iar în urmă cu trei ani a făcut primul pas în antreprenoriat la 5.000 de kilometri departe de casă, în Uganda, ţară situată în "inima" Africii, în care românii pot fi număraţi pe degetele de la o singură mână.
"Am plecat din ţară din nevoia de libertate, simţeam că nu eram liber. Am ajuns în industrie printr-o întâmplare", povesteşte Cezar Gavrilescu, 45 de ani, despre începuturile aventurii sale în lumea jocurilor de noroc.
Ungaria a fost doar primul popas făcut de Gavrilescu în păienjenişul global al cazinouurilor, o industrie unde anul trecut s-au învârtit 136 mld. dolari, potrivit unui raport al companiei de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers.
La Budapesta Cezar Gavrilescu nu a poposit mult timp, astfel că la începutul anilor 1990 el îşi făcea bagajele pentru Ucraina, ţară unde a lucrat pentru mai mulţi ani. Aici el a realizat că destinul său nu este legat de Europa, ci de Africa, un continent unde nu mulţi români se încumetă să se mute cu locul de muncă sau să înceapă afaceri pe cont propriu.
"Biletul" de Africa a ajuns pe biroul lui Cezar Gavrilescu în 1992, atunci când o companie austriacă i-a făcut o ofertă pentru a prelua o poziţie de execuţie în cadrul unui cazinou din Nairobi, capitala Kenyei, una dintre cele mai mari economii din estul continentului negru.
"Pentru mine şansa de a pleca în Africa a fost grozavă, am fost fascinat. Am zis da imediat, nici nu m-am uitat cu aşa mare atenţie la bani. Am preluat atunci o poziţie de manager de cazinou şi de manager la bingo. Cred că decizia de a pleca în Africa am luat-o şi pentru că nu era frig, eu urăsc zăpada". La Nairobi Cezar Gavrilescu încasa lună de lună 1.500 de dolari fără