UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primul semestru un profit net de 75 milioane lei (17 milioane euro), in scadere cu 19% fata de perioada similara de anul trecut, pe fondul impactului negativ al scaderii marjelor, al costurilor mari cu depozitele, al volumelor mai mari de economii atrase de la clientela si al costurilor de finantare mai ridicate.
In trimestrul al doilea din 2012, profitul net a fost de 51 milioane de lei, de peste doua ori mai mare decat in perioada ianuarie-martie.
"In contextul ultimelor sase luni, piata bancara a fost afectata de o volatilitate ridicata, alimentata de turbulentele interne si de incertitudinile privind perspectivele economice globale. Cu toate acestea, performantele bancii au fost sustinute de modelul de business bazat pe cresteri echilibrate si de trecerea graduala catre lei in structura portofoliului nostru, precum si prin atragerea activa de depozite, asociata cu o buna retentie a celor deja existente in portofoliu, ramanand competitivi in acest timp din punctul de vedere al randamentelor oferite. Ne-am imbunatatit pozitia de piata atat pe zona de creditare, cat si de atragere de resurse, in ciuda diminuarii cererii. Am fost foarte atenti la pastrarea eficientei, reusind astfel sa avem o evolutie stabila, cu un nivel bun al lichiditatii si cu o marja sanatoasa de capital. In ciuda evolutiei externe negative, Fitch Ratings a reconfirmat calificativul bancii, la nivelul BBB+”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Veniturile totale ale bancii au fost de 591 milioane lei (134,6 milioane euro) in primul semestru, in coborare cu 1,7% fata de primele sase luni din 2011.
In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro).
Provizioanele pentru credite au avut o evolutie favorabil