Noi amănunte legate de moartea nigerianului Henry. A fost nevoie de această tragedie pentru ca echipele din liga a doua să fie obligate să aibă salvarea lângă teren.
Ca de obicei, în România, e nevoie de o nenorocire pentru ca nişte măsuri normale să fie impuse şi respectate. Moartea nigerianului Chinonso Ihelwere Henry (21 de ani) a ridicat două întrebări:
1 De ce a trebuit ca CS Baloteşti şi Delta Tulcea să programeze un meci de verificare la ora prânzului, când afară erau peste 40 de grade Celsius?
2 De ce lângă teren nu era nicio ambulanţă?
Răspunsurile la ambele întrebări arată condiţiile precare din ligile inferioare. „Amicalul s-a jucat la prânz, fiindcă majoritatea meciurilor din campionat se vor disputa la ore similare, iar fotbaliştii ar trebui să se adapteze.
Cele mai multe cluburi din liga a doua nu pot evolua seara, fiindcă n-au nocturnă. În plus, o partidă programată sub lumina reflectoarelor înseamnă încă o zi de cazare, adică alţi bani, pe care mulţi nu-i au", a declarat Cornel Şfaiţer, reprezentantul formaţiilor din liga a doua în Comitetul Executiv.
Şi lipsa ambulanţei la amicalul CS Baloteşti - Delta Tulcea a fost legată de problemele financiare. „Echipele-gazdă n-au 700 de lei ca să achite serviciile medicale", ne-au spus mai multe surse. Cât a aşteptat ghinionistul Henry până când salvarea a ajuns la stadion? Gazdele spun cinci minute, alţii zece, însă cei mai mulţi martori au dezvăluit că a trecut un sfert de oră până la apariţia medicilor.
După tragedia de duminică, în Comitetul Executiv se va discuta despre obligaţia echipelor gazde de a avea ambulanţa lângă teren la orice meci. „De când eram la CCA, în 2006, am propus ca inclusiv la amicale să fie salvarea pe stadion. O scurtă perioadă s-a ţinut cont... Acum putem face o întrunire de urgenţă şi să impunem din nou acest lucru", a afirmat G