Pe lângă o dietă echilibrată şi mişcare fizică mai poţi să apelezi şi la aromaterapiei pentru a fi tot timpul frumoasă. Iată la ce ajută aromaterapia în frumuseţe: Pe lângă o dietă echilibrată şi mişcare fizică mai poţi să apelezi şi la aromaterapiei pentru a fi tot timpul frumoasă. Iată la ce ajută aromaterapia în frumuseţe:
1. Tonifiere - Ulei de ienupăr. Are o acţiune puternică de curăţare şi tonifiere. De aceea, ienupărul este util în masajul de drenaj limfatic şi în încercarea de a elimina toxinele din corp.
2. Calmare - Narcisa galbenă. re o acţiune calmantă şi relaxantă. Se foloseşte în cantităţi mici, o picătură în apa de baie sau în uleiul de masaj.
3. Mătreaţă - Levănţică. Amestecă câte trei picături de levănţică sau de arbore de ceai în 10ml de ulei de bază şi masează pielea capului de câteva ori pe săptămână.
4. Acnee - Ulei de arbore de ceai. Tamponează zonele afectate, de mai multe ori pe zi, cu o picătură din acest ulei esenţial nediluat, pe o bucăţică de vată.
5. Ten uscat - Ulei de muşeţel german. Se tamponează faţa cu acest ulei sau cu rosa otto, levănţică, floare de portocal amar, iasomie şi santal.
6. Ten matur - Ulei de santal. Are efect benefic asupra pielii mature. De asemenea, şi uleiurile esenţiale de seminţe de morcov, mir, paciuli şi rosa otto.
7. Ten gras - Ulei de lemn de cedru. Este foarte eficient pentru acest timp de ten. Alte uleiuri care vă pot ajuta: geranium, levănţica, chiparosul, grepfrutul, bergamota şi mirtul.
8. Gomaj. Ai nevoi de: o mână de făină de ovăz fin macinată, o mână plină de migdale pisate, un bol, o linguriţă de coajă de portocală uscată şi marunţită fin. O linguriţă de măceşe granulate, 5 picături de ulei esenţial de iasomie sau de rosa absoluta.
9. Demachiere. Pentru această cremă ai nevoie de: 6 g de ceară de albine sau fulgi de ceară, două boluri de sticlă termorezist