Un imobil cumpărat în 2008 ar putea reprezenta începutul sfârşitului pentru deputatul Ştefan Buciuta, ajuns în Parlament din partea Uniunii Ucrainenilor din România. Plângerea formulată de noua conducere a UUR la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a fost analizată de procurori, care au constatat că pentru a face lumină în acest caz este nevoie de implicarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, instituţie abilitată să continue cercetările.
Pe 28 octombrie 2008, Dorina Fartuşnic, reprezentantă a UUR, şi-a pus semnătura pe actul de vânzare-cumpărare a unui imobil din Bucureşti. Pentru clădirea situată în zona Gării Basarab, şi nu în zona centrală, aşa cum a vrut să arate deputatul Ştefan Buciuta, UUR a achitat nu mai puţin de 780.000 de euro. Din raportul de expertiză cerut şi întocmit în acest caz a reieşit că preţul este supraevaluat. Potrivit raportului de expertiză, preţul real de achiziţie a fost de 318.000 de euro, mai puţin de jumătate din suma plătită.
Deputatul Buciuta, acuzat că i-a indus în eroare pe membrii UUR
Noua conducere a Uniunii Ucrainenilor din România dezaprobă aceste activităţi ilegale, motiv pentru care a pus la dispoziţia procurorilor DNA toate documentele existente.
În calitate de preşedinte al UUR, Dumitru Morhan a ţinut să precizeze şi alte aspecte legate de achiziţionarea acestui imobil: „Deşi imobilul în cauză fusese achiziţionat pentru că