Strugurii din podgoriile din jurul Focşaniului au ajuns pe tarabele din Piaţa Moldovei. Vânzătorii spun că, din cauza temperaturilor foarte mari, strugurii s-au copt mai repede. „Este foarte cald. În alţi ani veneam pe vremea asta cu struguri văratici, nu soiuri, pentru că nu se coceau. Acum este foarte cald şi deja s-au copt. Sunt mai mici la boabă pentru că a fost secetă, dar se coc“, ne-a spus un podgorean, din Cârligele, aflat, ieri, în Piaţa Moldovei. Un kilogram de struguri, din soiul Ceasla, costa 3 lei. Mai scumpi erau strugurii din soiul Muscat Otonel, recunoscuţi pentru parfumul lor deosebit. Un kilogram se vindea la preţul de 4 lei. „Soiul acesta este foarte parfumat. El este mai verde de fel şi se coace mai greu. Acum, dacă am avut şi temperaturi de 40 de grade, s-au copt săracii, mai în secetă, dar s-au copt“, ne-a spus un vânzător. Comercianţii se plâng că pentru această perioadă a anului, preţul lor este destul de mic, semn că după ce va începe recoltarea masivă, preţul strugurilor va scădea şi mai tare.
Strugurii din podgoriile din jurul Focşaniului au ajuns pe tarabele din Piaţa Moldovei. Vânzătorii spun că, din cauza temperaturilor foarte mari, strugurii s-au copt mai repede. „Este foarte cald. În alţi ani veneam pe vremea asta cu struguri văratici, nu soiuri, pentru că nu se coceau. Acum este foarte cald şi deja s-au copt. Sunt mai mici la boabă pentru că a fost secetă, dar se coc“, ne-a spus un podgorean, din Cârligele, aflat, ieri, în Piaţa Moldovei. Un kilogram de struguri, din soiul Ceasla, costa 3 lei. Mai scumpi erau strugurii din soiul Muscat Otonel, recunoscuţi pentru parfumul lor deosebit. Un kilogram se vindea la preţul de 4 lei. „Soiul acesta este foarte parfumat. El este mai verde de fel şi se coace mai greu. Acum, dacă am avut şi temperaturi de 40 de grade, s-au copt săracii, mai în secetă, dar s-au copt“, ne-a spus un vânz